Märkliga turer

Det var under året 1987 som TTMC fick för sig (läs jag) att arrangera ett riktigt låångt rally fördelat på två dagar. Alltså med övernattning utefter vägen. Längden var noga räknat 54 mil och 1,6 km och banan sträckte sig ner runt Norrköping och Linköping på mestadels småvägar. Övernattningen skedde i medhavt tält hemma hos Kalle Viking på hans gräsmatta.
Nåväl, i klubbens medlemsmatrikel fanns, eller hade i vart fall funnits, en medlem, som därutöver också var konstnär, med skulptur som specialitet, och han var en av pionjärerna eftersom han var med redan vid dom första mötena vi hade. Hans namn är Nisse Hebo och han är bosatt i Skogstorp. På sin tid körde han Honda CX 500 och Honda Gold Wing med fin hemmabyggd sidovagn.
Han var alltså den gode donatorn och skulptören av det fina vandringspriset, som dessvärre bara vandrade till den förste och ende vinnaren av Låångrallyt. Vi hade lagt ner massor av jobb på att få rallyt att fungera – till exempel körde jag runt banan 11 gånger för att leta vägar och göra noggranna färdbeskrivningar. Alltså i runda slängar körde jag 600 mil med min Yamaha XJ 900 för att vara säker på att allt skulle fungera till belåtenhet.
Så låångt var allt gott och väl, men när Pingsten inföll och vi skulle genomföra rallyt var det så kallt och regnigt att det endast kom 6 deltagare. Sex stycken – det blev bara för mycket – så därefter orkade vi inte tänka på att återkomma med ett nytt Låångrally året därpå. Och den lilla sagan var över. Tanken bakom rallyt var att det skulle bli en angenäm helg med skön mc-åkning på de vackraste vi har i vägväg, samt en trevlig och givande samvaro med andra likasinnade utan att supa sig full. Man skulle ju upp redan till sjusnåret dan därpå för att fortsätta rallyt.

Ur rallyinformationen saxas här slutorden:

"ta det nu lugnt och njut av de fina vägarna och vår vackra natur. Betänk att rallyt absolut inte är någon hastighetstävling och egentligen inte någon tävling alls –
i första hand – utan ett sätt att göra en helg lite roligare (än annars)!"

Dessvärre kan jag inte hitta någon förteckning över deltagarna och ännu mindre vem som vann det fina priset, vill dock minnas att han kom från Karlskoga. Roligt ändå att han dök upp 21 år senare på Ruskträffen och återlämnade det kollosalt fina priset med transportlåda och allt.
(Han som kom 2008 med priset heter Dag Andersson, har det nu berättats.)

Hälsningar / Göran Hå.  Vintern 2008-2009.


vandringspriset som Nils Hebo gjort så fint

- tillbaka -