Första klubbmötet hölls alltså den 1 december 1981 och redan som vanligt på Nya Gästis.

Det blev elddopet för Benny Karlsson som ordförande, något som han klarade med bravur. Det visade sig att han var en utmärkt ordförande – bestämd och klarsynt och han klargjorde med en gång att det skulle råda ordning på mötena, och ville man säga något så begärde man ordet, och i övrigt skulle det var tyst.

Först klarades stadgarna av, och det gick ganska smidigt efter den grundliga genomgång och bearbetning som styrelsen redan gjort. Efter en stunds diskussioner behövde endast några små justeringar göras innan de blev antagna.

Medlemsansökningarna blev också föremål för en del diskussioner, men det bestämdes att 13 ansökningar kunde godkännas i första vändan. Nämligen:

Håkan Fransson Lauri Wahlberg
Kent Anderstedt Karin Wahlberg
Teddy Lilja John Hutilainen
Leif Pettersson Björn Gurestad
Anette Edmundsson Göran Håkansson
Benny Karlsson Charlotte Persson
Ellen Koponen  

Vidare beslöts att 16 ansökningar kunde godkännas preliminärt, blott att dom kompletterades med närvaro på mötet, eller någon ytterligare uppgift. Sålunda godkändes också följande personer:

Maud Malmkvist Anita Grahn
Tomas Holm Lena Jönsson
Mats Nilsson Karin Eriksson
Thea Sundkvist Rune Christensen
Nils Hebo Marie Eriksson
Tommy Järvebro Roland Haglund
Mats Ljungkvist Per Larsson
Ronald Forsberg Hans Karlsson

Därefter beslöt mötet, på Mauds förslag, att alla som hädanefter ansöker om medlemskap ska väljas in efter dom nyss antagna stadgarna.!

Ja, så gick det till när klubben fick sina första 29 medlemmar – lite lagom stadgevidrigt, men antydde ändå att det var fråga om en mänsklig klubb. Till exempel så hade Teddy & Maud ingen motorcykel, men lovade högtidligen att skaffa sådan till våren, vilket dom också gjorde.

Mötet tog också ett preliminärt principbeslut, som det står i protokollet, om att ordna ett Rally i maj, som ska heta "Rally Eskiliana" efter förslag från Björsa, vidare föreslog han att vi skulle ordna en träff "Rademacherträffen" i mitten av oktober i samarbete med Svenska Sidvagnsklubben, vars representant var nyvalde medlemmen Nisse Hebo.

Det beslöts också att vi skulle ha några temakvällar med speciellt inbjudna gäster och den förste i raden skulle vara knutten och MC polisen Stefan Lodesten från Västerås, som skulle visa diabilder och berätta om FIM-rallyn och tävlingarna på Isle of Man.

Därmed var i stort sett första klubbmötet avklarat och klubben hade kommit igång förvånansvärt snabbt och bra. Nästa möte ansågs behövligt redan den 17 december för att hinna fatta en del beslut som hade betydelse för vad som skulle stå i SMC kalendern.

Innan dess skulle vi dock ha styrelsemöte hemma hos Kent Anderstedt & Anette Edmundsson för att diskutera igenom den tilltänkta träffen. Jag hade ju efter många och långa snack med Björsa vissa idéer om saken. Därför satte jag igång att fundera hemma i min lilla stuga och prövade olika förslag på namn och skissade lite på logotyper för både klubben och träffen. Så småningom framstod höst och rusk i en särskild dager och rätt som det var så prövade jag med just Ruskträffen och tyckte att det verkade helt okej. Ska man få igenom sina idéer på möten är det alltid en stor fördel att ha ordentligt genomarbetade förslag med sig, för att därigenom rycka åt sig initiativet. Så jag satte raskt igång att rita logotyper och märkesförslag till både ruskträffen och själva klubben.

- Lite fåfäng må man väl tillåtas vara i lustan att sätta sin egen prägel på något. Det är väl ofta sådant som driver saker framåt, trots allt.

Sålunda beväpnad med tunga argument och skisser till märken och logotyper, och även idéer om det som skulle utkristalliseras som Svartrundan fanns med när jag gjorde entré på mötet.

Vi hade livliga och kreativa diskussioner hemma hos Kenta & Anette och det mesta som jag hade med föll i god jord och styrelsen tog det, efter lång och intensiv bearbetning på mötet, som sitt förslag till det kommande klubbmötet. Björsa föreslog att vi skulle förlägga träffen till andra helgen i oktober därför att den första var vikt för SMC:s riksårsmöten på den tiden. Att vi förlade träffen så sent på året överhuvudtaget berodde på argumentering för det, från både Björsa och mej – vi resonerade som så, att för det första så fanns inga andra MC arrangemang att konkurrera med, och för det andra så lockar man bara dom sanna MC entusiasterna på så vis. Tunnisarna har då redan ställt in för länge sedan – argumenterade vi – och fick gehör för saken.

Det blev sedan i stort sett en upprepning av argumentering och diskussion på klubbmötet den 17 december 1981, och beslut fattades därefter att klubben skulle arrangera sin första Ruskträff inklusive Svartrunda andra helgen i oktober 1982.

 

- till nästa sida -

- tillbaka -